Milan Radoičić

Uhićen organizator oružanog sukoba na Kosovu

Podsjetimo, Radoičić je u petak, preko svog odvjetnika Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za oružani sukob u selu Banjska, a narednog dana je saslušan u policiji u svojstvu građanina.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2023. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema vlastitim tvrdnjama, organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, uhićen je u utorak, priopćio je MUP Srbije.

"Dana 3. listopada 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Isti je uz kaznenu prijavu priveden u Više javno tužiteljstvo u Beogradu", navodi MUP, a prenosi N1.

Podsjetimo, Radoičić je u petak, preko svog odvjetnika Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za oružani sukob u selu Banjska, a narednog dana je saslušan u policiji u svojstvu građanina. Nakon njegovog saslušanja, priopćeno je i da slučaj sukoba u Banjskoj preuzima beogradsko Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

"Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogobrojnih špekulacija koje su se pojavile, obavještavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa sjevera Kosova dana 24. rujna došao na sjever Kosova, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam osobno obavio sve logističke pripreme za obranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obavještavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom teroru", napisao je Radoičić u pismu koje je pročitao njegov odvjetnik Goran Petronijević, a kojim je preuzeo odgovornost za događaje u selu Banjska.

Kopirati
Drag cursor here to close