''Javnost će vidjeti dokaze o ubojstvu''

Vučić: Neovisnost Kosova možete samo sanjati!

Aleksandar Vučić je u video obraćanju rekao se neovisnost na Kosovu može samo sanjati, te da će Srbija štititi Povelju UN-a i Rezoluciju 1244
Vijesti / Svijet | 01. 10. 2023. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u video obraćanju na Instagramu da će javnost u roku od 24 sata vidjeti dokaze o 'brutalnom ubojstvu najmanje jednog Srbina' u selu Banjska na Kosovu.

''U roku od 24 sata moći ćete to čuti i vidjeti, imamo iskaze očevidaca, koji su bili na licu mjesta i vidjeli kako je najmanje jedan čovjek brutalno ubijen. 'Srbija se neće smiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrijede manje od života drugih'', rekao je Vučić, prenosi N1.

Najteži dani iza Srbije

Vučić je u video obraćanju rekao da je iza Srbije 'teških, možda i najtežih nekoliko dana u godini'.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Александар Вучић (@avucic)

''Najteže zbog nedavnih događaja na Kosovu, ali i zbog opće kampanje protiv Srbije, kampanje laži i neistina." Kako naš narod kaže - ne pada snijeg da pokrije planinu, nego da svaka životinja pokaže svoj trag. Vidjeli smo da imamo prijatelje, malo ih je, ali štite Povelju UN i pravo malih zemalja i njihovo pravo na život'', rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, srpski narod se našao u najtežoj mogućoj situaciji - 'gdje jedan princip vrijedi za neke, ali ne za Srbe'.

''Kada je u Sjevernoj Makedoniji ubijeno osam policajaca, to nisu počinili teroristi, a kada je ubijen jedan policajac koji prema Briselskom sporazumu nije smio biti tamo, što mi ne opravdavamo, onda su svi Srbi od 14 godina moraju biti kažnjeni, ubijeni i bez ikakvog prava da se brane'', rekao je Vučić.

Lagali o rasporedu vojnih snaga

I dodao da postoje 'laži o srpskoj vojsci'.

''Prethodnih dana mnogo su lagali o rasporedu naših vojnih snaga, smetalo im je što Srbija ima sofisticirano naoružanje. I dalje ćemo ulagati u obranu, ali Srbija želi mir... I sve što su rekli izmislili su i slagali, a znali su da lažu'', kaže Vučić.

Kako je rekao, najteže je bilo slušati priču "da moramo pozdraviti akciju kosovske policije".

''Uzaludna su bila uvjeravanja da to nije urađeno na profesionalan način, uzalud je bilo naše pitanje – zašto je EULEX-u odbijeno sudjelovanje u akciji, nego su smješteni u operacijsku salu kako bi mogli gledati iz daljine, a moraju podržati sve što je protiv Srba'', kaže Vučić.

''Naše je da se ujedinimo, da budemo jači, da izgradimo još više puteva, bolnica, ojačamo vojsku i zaštitimo Srbiju. A neovisnost Kosova možete sanjati – Srbija će štititi Povelju UN-a i Rezoluciju 1244'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close