Objavila vlada

Vlada Srbije: Dječak koji je ubio 10 ljudi nije bio zlostavljan

"Ta je odluka donesena nakon što je u toj školi obavljen izvanredni inspekcijski nadzor", prenosi priopćenje iz Vlade Srbije Blic.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2023. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloljetnim dječakom koji je ubio 10 ljudi, objavila je srpska vlada.

 "Ta je odluka donesena nakon što je u toj školi obavljen izvanredni inspekcijski nadzor", prenosi priopćenje iz Vlade Srbije Blic.

"Potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvjete i Ministarstva skrbi obitelji da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloljetnog dječaka koji je ubojica. Zato molimo sve medije da se prema ovim informacijama odnose s dužnom pažnjom i ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije jer se time nastavlja proces traumatiziranja djece i roditelja", priopćili su.

U ranijim izjavama koje su učenici te škole dali medijima, oni su naveli da je dječak bio miran i povučen, ali i da je bio predmet nasilja. Također, kada se dogodila tragedija, učenici su ispričali da je zbog zadirkivanja promijenio smjenu, ali i da je više bio povučen nego problematičan.

Kopirati
Drag cursor here to close