Premlaćivanje Damira Martinca

Slučaj premlaćivanja u Mostaru: ''Predmet je i dalje u radu''

Tužiteljstvo HNŽ zaprimilo je Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, sa prilozima, protiv D.B. iz Mostara i tri za sada NN osobe, zbog kaznenog djela ''Laka tjelesna ozljeda''
Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2023. u 10:50 Z.A.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo i dalje provodi istragu o slučaju premlaćivanja Damira Martinca nekadašnjeg djelatnika Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, rečeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Predmet je u radu

''Tužiteljstvo HNŽ zaprimilo je Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, sa prilozima, protiv D.B. iz Mostara i tri za sada NN osobe, zbog kaznenog djela ''Laka tjelesna ozljeda'' KZ F BiH počinjenog na štetu oštećenog D.M., iz Mostara'', rekli su nam iz Tužiteljstva, temeljem navedenog Izvješća Tužiteljstvo je donijelo Nalog o provođenju istrage i u tijeku je poduzimanje određenih istražnih radnji u ovom predmetu, naveli su.

''Dakle, predmet je u radu'', poručuju iz Tužiteljstva.

Napad i službeni bilten

Inače, policiji je 10. siječnja prijavljeno da je Martinca, napao sin Rade Bošnjaka, bivšeg ravnatelja Zavoda, Darko Bošnjak s još trojicom maskiranih osoba.

Kada se dogodio, ovaj događaj u službenom biltenu MUP-a HNŽ-a nije bio izdvojen i objavljen, što je MUP učinio naknadno.

Nakon nemilog događaja Vinko Kojundžić vlasnik tvrtke CUSPIS čiji je sustav IZIS implementiran u HNŽ-u obratio se tada priopćenjem za javnost, pgovoreći kako su mu preko radnika poručili da će mu 'pobiti sve živo i mrtvo', no on je odlučio doći u Mostar, tvrdeći kako Mostar nije ''Pyongyang Rade Bošnjaka''. 

Nakon 13 dana, objavio je kako je pisao Veleposlanstvu Velike Britanije (čiji je državljanin), jer nisu identificirane tri nepoznate osobe koje su sudjelovale uz Darka Bošnjaka u napadu na njegovog djelatnika i prijetnjama smrću prema njemu i njegovoj obitelji.  

''Civilizacijsko dno koje je predstavljalo premlaćivanje mojeg djelatnika od strane Darka Bošnjaka i tri neidentificirane osobe povezano je s aferom ''Peti kat'' gdje je njegov otac Rade Bošnjak rukovodio kopiranjem softvera IZIS u vlasništvu moje tvrtke a koji uredno radi u HNK/Ž od 2012. godine te koji zdravstveni profesionalci kao i građani isti svakodnevno koriste'', naveo je tada Kojundžić.

(ne)saslušavanje u SIPA-i

Iako su se pojavile informacije da je Rade Bošnjak saslušavan u SIPA-i, iz te institucije nam je rečeno da se to nije dogodilo. 

Rade Bošnjak, bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, oglasio se priopćenjem za javnost prije Kojundžićevog dolaska u Mostar, zbog, kako je naveo, medijskih pritisaka od pojedinih medija i pojedinaca temeljenim isključivo na lažima, konstrukcijama, izmišljotinama i insinuacijama koje imaju za cilj obmanjivanje i manipuliranje javnosti. Bošnjak je u svom priopćenju naveo kako su ''lažni medijski natpisi u funkciji svjesnog obmanjivanja javnosti od strane ugovornog partnera Zavoda, dobavljača IZIS-a - Vinka Kojundžića čije se ime često spominje u negativnom kontekstu u mnogim državama u kojima je djelovao''.

Bošnjak je tada rekao kako je će tužiti medije, naveo je da je ''primoran angažirati odvjetnički ured koji će, sukladno Zakonu o zaštiti od klevete, pokrenuti odgovarajuće postupke protiv medija i pojedinaca koji su zadnjih tjedana brojnim lažima nanijeli veliku štetu meni osobno, ali i mojoj obitelji''.  

Radi se o poslovima s kupovinom sustava za eZdravstvo koji već postoji, a još uvijek nema informacija o prijavi koja tereti Zavod za nezakonito trošenje pola milijarde KM.

Kojundžićeva tvrtka je inače oborila postupak javnog natječaja za nabavu i implementaciju sustava eZdravstvo čija procijenjena vrijednost bez PDV-a iznosi 2.009.400 KM jer se novim tenderom, pod krinkom vlasništva, traži najam ali za ogromnu razliku u cijeni. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close