Žrtva sustava

Slučaj koji je potresao regiju: Pokopana djevojčica Džena

"Dan žalosti u Općini Kakanj, najmanje je što smo mogli uraditi", poručuje načelnik.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2021. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kaknju je u četvrtak bio dan žalosti. Na vječni počinak ispraćena je dvoipogodišnja Džena Gadžun. Djevojčica je preminula prije četiri dana nakon komplikacija tijekom rutinske operacije očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu.

Smrt male Džene, koja je potresla cijelu BiH, ali i regiju dogodila se pod još nerazjašnjenim okolnostima, prenosi N1.

Tišina, tuga i suze na licima članova obitelji i građana koji su se došli oprostiti od Džene. Mali tabut u rukama oca. Jecaji koji slamaju srce pratili su Dženu do mjesta gdje je ukopana. Tragedija koja je ogolila društvo i sustav u kojem živimo.

"Dan žalosti u Općini Kakanj, najmanje je što smo mogli uraditi", poručuje načelnik. Kaže da će inzistirati da se utvrde krivci i istina sazna.

"Naš zdravstveni sustav posjeduje jako mnogo kvalitetnih liječnika, medicinskih radnika, ali i onih koji zanemaruju Hipokratovu zakletvu i radi takvih trebamo raditi da se obračunamo s onima koji nisu dostojni te titule koju nose i da jednostavno uspostavimo sustav koji će pružati sigurnost i zdravstvenu sigurnost naših sugrađana”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Zdravstveni inspektori u Kantonu Sarajevo utvrdili su nepravilnosti u slučaju operacije djevojčice Džene u iznajmljenoj sali privatne klinike "Dr. Bejtović", koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom "Dr. Halimić", čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju, a anesteziolog je bio Suad Rožajac.

U petak u 13:00 sati dan je za novo mirno okupljanje ispred Vlade KS kojom građani Sarajeva žele dati podršku obitelji Gadžun i inzistirati na informiranju javnosti o tragediji i rezultatima istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close