''Iznajmljivanje liječnika''

Djevojčica operirana u privatnoj ordinaciji završila u komi, tužitelji istražuju slučaj

Operacija je rađena u iznajmljenoj sali i anesteziolog je bio također bio ''iznajmljen'' u iznajmljenom prostoru ordinacije Bejtović.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 11. 2021. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojčica iz Kaknja koja je operirana u privatnoj oftalmološkoj ordinaciji u Sarajevu te hitno prebačena na KCUS "krajnje je kritično", potvđeno je za N1 iz KCUS-a.

Na drugoj lokaciji na kojoj je zapravo registrirana ordinacija Dr.Halimić koja ordinira u Sarajevu N1 nije dobila nikakav odgovor. Nisu uspjeli kontaktirati ni dr. Jasminu Halimić, ni dr. Ninu Jovanović, koje su operirale djevojčicu iz Kaknja koja je završila u komi.

Kako je već za ovu televiziju potvrdio doktor Benjamin Bejtović, njih dvije su radile operaciju, a anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac.

Podsjetimo, operacija je rađena u iznajmljenoj sali i anesteziolog je bio također bio ''iznajmljen'' u iznajmljenom prostoru ordinacije Bejtović.

Pozivom na broj anesteziologa Suada Rožajca, javila se osoba iz Poliklinike Sara – Vita, koja je upitala je li doktor treba da nas ''uspava'', navodi N1.

Prethodno je rečeno, kako doktor Rožajac ima svoju ''registriranu ordinaciju'' u iznajmljenom prostoru, gdje je obavljana kobna operacija djevojčice koja je trenutno u komi i kritičnom stanju .

Da li se, zapravo, anesteziolog ''iznajmljuje'' i naručuje, kao i svi liječnici koji obavljaju privatnu djelatnost?

O ovom slučaju kontaktirano je i Tužiteljstvo Kantona Sarajevo gdje je glasnogovornica Azra Bavčić rekla da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužitelja koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close