Sarajevo

Denis Stojnić iz policije predan Tužiteljstvu BiH

Stojnić je uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH, a kako je poznato, on se dovodi u vezu s predmetima koji su povezani sa Sky aplikacijom.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2022. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačkog MMA borca Denisa Stojnića večeras su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba.

Podsjećamo, policajci MUP-a KS sinoć su u Sarajevu uhitili Stojnića prema nalogu Tužiteljstva BiH zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu utjecajem.

"Dana 29.10.2022.godine oko 23 sata po Naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno "Međunarodno navođenje na prostituciju" iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i "Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" iz člana 219. istog zakona", navedeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Na osnovu naredbe suca za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Policija nije navela jesu li pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Kopirati
Drag cursor here to close