Naredba tužitelja

Široki Brijeg - naređeno izuzimanje kamera nakon požara

Nakon požara u širokobriješkoj Gimnaziji, dežurni tužitelj naredio izuzimanje videonadzora
Vijesti / Crna Kronika | 23. 01. 2024. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po nalogu tužitelja izvršit će se potrebna vještačenja, izuzimanje videonadzora kao i druge potrebne istražne radnje kako bi se točno utvrdio uzrok nastanka požara'', rekla je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, govoreći o požaru kojije sinoć uništio širokobriješku Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije danas je zajedno sa ovlaštenim službenim osobama PU Široki Brijeg i inspektoricom protupožarne zaštite MUP-a ZHŽ izvršio očevid na licu mjesta.

Podsjećamo, požar je izbio u ponedjeljak u večernjim satima, u to vrijeme u školi se odvijala nastava te su ravnatelj i školsko osoblje djecu izveli na vrijeme i sve je, kako je ranije za medije Drago Martinović ispred Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke ističući kako je sve urađeno po pravilima.

Požar je prema prvim informacijama pričinio veliku materijalnu štetu, a nastava je privremeno obustavljena.

Učenici ove škole, njih više od 400, kao i 550 učenika Srednje strukovne škole, koji nastavu pohađaju u tom objektu, nastavu će od četvrtka imati u Prvoj i u Drugoj osnovnoj školi.

''U 18.35 smo dobili dojavu za požar, a dežurna ekipa je odmah izašla na teren. Zatekli su požar u razbuktaloj fazi i pristupili su gašenju unutarnjom navalom. Potom smo digli ostale vatrogasce iz naše postrojbe i zvali smo u pomoć vatrogasce iz Gruda, Posušja i DVD Kočerin. Požar je zahvatio krov, morali smo parati ploče rigipsa i staklenu vunu kako bi došli do samog žarišta. Požar je krenuo iznad vrata u stubištu u potkrovlju, šteta je velika, što od vode, što od vatre, ali moglo je biti i gore puno. Struka će odrediti od čega je krenuo požar. Što se tiče vatrogasaca, jedan je lakše ozlijeđen, a ostali su svi u redu'', rekao je Dario Čuljak, zapovjednik PVP Široki Brijeg. 

U nastojanju da sačuvaju vrijedne dokumente, djelatnici škole, profesori, domari, volonteri i učenici iznijeli su dnevnike i svu ostalu arhivu.  

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako su već krenuli u pripremu za proces obnove i rekonstrukcije, te da ne bježe od poslova koje ih očekuju. 

Kopirati
Drag cursor here to close