U potkrovlju

Široki Brijeg: Vatrogasci satima gase požar na zgradi Gimnazije; nastava odgođena

Područje osigurava više pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg koji pomažu vatrogascima s dopremom boca za kisik.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2024. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg izbio je u ponedjeljak u 18:30 sati.

Na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg s tri vozila, a u 19:40 sati u pomoć su im pristili pripadnici DVD-a Kočerin s jednim vozilom, javlja širokobriješki portal Jabuka.

Područje osigurava više pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg koji pomažu vatrogascima s dopremom boca za kisik.

U trenutku posljednjeg ažuriranja ovog članka (22:45), vatrogasci se i dalje bore s vatrom, dok uvjete dodatno otežavaju niske temperature, zbog čega su pripadnici cestarske službe posipali sol po cesti.

Kako Jabuka prenosi, u nastojanju da sačuvaju vrijedne dokumente, djelatnici škole, profesori, domari, volonteri i učenici iznijeli su dnevnike i svu ostalu arhivu.

Također, vatrogasci pilaju grede koje i dalje tinjaju, pa će vjerojatno i ostati dežurati cijelu noć u zgradi širokobriješke Gimnazije.

Video: Unutar širokobriješke Gimnazije u tijeku požara

Požar je izbio u potkrovlju zgrade te se vatra probila na krov, dok se dio stropa urušio u hodnik na zadnjem katu Gimnazije.

Na teren su izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg s tri vozila i osam vatrogasaca, a u 19:40 sati u pomoć su im pristigli pripadnici DVD-a Kočerin s jednim vozilom i šest vatrogasaca.

Oko 20:25 sati pristigli su i pripadnici PVP Grude s dva vozila i četiri vatrogasca, a nešto kasnije uključili su se i pripadnici PVP Posušje s jednim vozilom i dva vatrogasca.

Djelatnici JP Elektroprivreda HZ HB isključili su električnu energiju, a bez struje je ostao veći dio užeg središta grada.

S obzirom na veliku materijalnu štetu na zgradi širokobriješke Gimnazije uslijed požara koji je izbio u ponedjeljak navečer, odgođena je nastava za utorak, 23. siječnja.

Nastava za učenike koji pohađaju Gimnaziju fra Dominika Mandića i Srednju strukovnu školu službeno je tako odgođena, dok će za ostale dane javnost biti naknadno obaviještena.

Video: Vatrogasci se bore s požarom u širokobriješkoj Gimnaziji
Kopirati
Drag cursor here to close