Zenica

SIPA upala u zatvor: Službenici varali pri nabavci robe

Za spomenute osobe postoje osnove sumnje da su u proteklom razdoblju poduzimali nezakonite aktivnosti u postupku nabavke, preuzimanja i skladištenja robe…
Vijesti / Crna Kronika | 15. 06. 2018. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u okviru predmeta kodnog naziva Kolektiv, lišili slobode tri lica i izvršili pretres službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, u cilju prikupljanja dokaza o izvršenju krivičnih djela ''Zloupotreba položaja ili ovlaštenja'' iz člana 383. stav (2) i ''Sprečavanje dokazivanja'' iz člana 349. stava (2) Krivičnog zakona FBiH, za koja su osumnjičene tri osobe.

''Za spomenute osobe postoje osnovi sumnje da su u proteklom razdoblju poduzimali nezakonite aktivnosti u postupku nabavke, preuzimanja i skladištenja robe za potrebe Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, pri čemu su lažno prikazivali stanje i potrošnju robe, vršili ispravke u službenim evidencijama, te pokušali da sakriju i unište službene isprave i dokumentaciju, a sve s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi'', navela je SIPA.

Dodaje se kako je po okončanju predmeta, privremeno oduzeta dokumentacija (robne kartice, ulazi i izlazi robe, računi, otpremnice, trebovanje materijala i dr.) koja može poslužiti kao dokaz o izvršenju gore navedenih krivičnih dijela.

Kopirati
Drag cursor here to close