Akcija ''Spis''

SIPA uhitila zamjenika direktora bolnice, liječnicu te kćer i sina Eseda Radeljaša

Osumnjičene osobe se terete da su počinila kaznenih djela, ''Udruživanje radi činjenja kaznenih djela'' iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, ''Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja''.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 05. 2018. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SIPA / Arhiva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su danas (22.5.2018. godine) u okviru operativne akcije kodnog naziva “SPIS” slobode lišili četiri osobe.

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su u suradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretrese stambenih objekata i službenih prostorija na četiri lokacije na području Sarajeva, kao i pretres vozila koje osumnjičene osobe koriste. Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama.

Osumnjičene osobe se terete da su počinila kaznenih djela, ''Udruživanje radi činjenja kaznenih djela'' iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, ''Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja'' iz člana 383. stava (1) KZ  F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, ''Davanje dara i drugih oblika koristi'' iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem'' iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i ''Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem'' iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi člana 54. i 55. KZ F BiH.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e,spomenute osobe će biti predate Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu na dalje postupanje.

Žurnal piše kako je uhićen Dragiša Đogović, zamjenik direktora Opće bolnice ''Abdulah Nakaš''. Osim njega, uhićena je i doktorica Eldina Bešlagić, šefica Odjela urgentne medicine Opće bolnice, te Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša.

Prema informacijama Žurnala, Radeljaševa djeca pokušala su preko liječnika dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

SIPA uhitila zamjenika direktora bolnice, liječnicu te kćer i sina Eseda Radeljaša

Kopirati
Drag cursor here to close