Nastavak akcije Ris

SIPA uhitila dvije osobe zbog droge, pretresi u tijeku

Kako navode, u četvrtak su započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva ''Ris'' na području Republike Srpske.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su dvije osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, priopćeno je iz petak iz SIPA-e.

Kako navode, u četvrtak su započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva ''Ris'' na području Republike Srpske.

Policijski  službenici SIPA-e još uvijek vrše pretrese stambenih i poslovnih objekata na dvije lokacije na području Srpca, i u dosadašnjem tijeku aktivnosti otkriven je laboratorij sa umjetnim uvjetima za uzgoj marihuane, priopćeno je iz SIPA-e.

Nadalje, navode kako je privremeno oduzeta veća količina opojne droge, novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti, koje se izvode po naredbama Osnovnog suda u Gradišci i Okružnog javnog tužiteljsva u Banja Luci, osumnjičene osobe će biti privedene u prostorije SIPA-e i nad njim će se izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predani u dalju nadležnost postupajućem tužiteljstvu. 

Kopirati
Drag cursor here to close