Akcija 'Istok'

SIPA u Mostaru uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Akcija, naziva ''Istok'', rađena je u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ)
Vijesti / Crna Kronika | 13. 06. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja ljudi.

Akcija, naziva ''Istok'',  rađena je u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), priopćeno je iz SIPA-e.

Postoje osnove sumnje da su osobe lišena slobode, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi izvršila kazneno djelo krijumčarenje sedam osoba, državljana Iraka koji su  trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.

Također, navode iz SIPA-e, postoje osnove sumnje da su lišeni slobode, na području  Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim licima izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, priopćeno je iz SIPA-e. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close