Akcija ''Tulip''

SIPA uhitila više osoba zbog krijumčarenja, pritom otkrili 14 migranata

Također, prilikom pretresa, privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 06. 2019. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Sarajeva lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ''organizirani kriminal'' u vezi sa kaznenim djelom istog zakona ''organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata'', priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičena lica, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih lica, državljana Iraka, Irana i Sirije.  

Također, prilikom pretresa, navode, privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Osumnjičene osobe su privedena u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH, u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close