Operativna akcija "Tragač"

SIPA pretresa šest lokacija

Prilikom pretresa do sada je otkriveno i privremeno oduzeto oko sedam kilograma marihuane, 12 paketića speeda, oko 500 grama kokaina...
Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2023. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u utorak u sklopu operativne akcije "Tragač" na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko ditrikta Bosne i Hercegovine započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Prilikom pretresa do sada je otkriveno i privremeno oduzeto oko sedam kilograma marihuane, 12 paketića speeda, oko 500 grama kokaina, 50 cijelih stabljika marihuane, oko 4.500,00 konvertibilnih maraka, 2.065,00 eura i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' propisano Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Okružnog suda u Doboju, a pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Doboj a u suradnji s Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

O konačnom ishodu operativne akcije "Tragač" javnost će biti informirana naknadno, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close