Nema službenih informacija

Sarajevo - Mostar | Vagoni iskočili iz tračnica

Iz tračnica je iskočio vlak koji vozi na relaciji Sarajevo - Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 05. 2024. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okolici Sarajeva, iz tračnica su iskočili vagoni koji voze na relaciji Sarajevo - Mostar.

Kako neslužbeno saznaje Bljesak.info garniture su krenue na pranje kada su iskočile iz tračnica u Sušici, a navodno se događaj zbio oko podne.

Iskakanje se kako saznajemo nije dogodilo na glavnoj pruzi, već na sporednoj.

Do polaska vlaka po redu vožnje radnici nisu uspjeli izvući garnituru koja je trebala ići za Mostar, zbog čega su putnici išli autobusom od i prema Konjicu.

Informaciju o iskakanju vlaka iz tračnica na svom Facebook profilu objavio je oko 18 sati i zastupnik u Parlamentu Sanel Kajan navodeći kako je vlak koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio iz tračnica dodajući kako se putnici iz vlaka od Mostara ka Sarajevu, iz Konjica prebacuju autobusima do Sarajeva.

Kajan je objavio i video putnika na autobusnoj postaji, postavljajući pitanja i pozivajući na odgovornost.

Direktor Željeznica FBiH Enisa Džafića za Raport je rekao kako nema informacija o bilo kakvom iskakanju vlaka iz tračnica što federalni zastupnik Kajan govori. 

''Nije točno da je vlak danas iskočio na spomenutoj relaciji. Od njega očekujem da nam, ako ima, dostavi dokaze da se to zaista dogodilo, neka pokaže točnu lokaciju, a ako nema dokaze, očekujem javno izvinjenje", kaže Džafić za Raport.

Dodaje da je zna zašto Kajan to radi.

"Što se tiče njegovih pitanja, sutra ćemo mu dostaviti sve odgovore. A sad bih ja iskoristio priliku da uvaženog parlamentarca pitam šta on radi po pitanju sazivanja sjednice Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se, shodno zakonu, razmatrao petogodišnji plan financiranja željezničke infrastrukture. Vlada je to usvojila usvojila još 2022. godine. Zar treba više od dvije godine da bi se jedan tako bitan dokument razmatrao na sjednici Parlamenta? Neka o tome vodi računa zastupnik Kajan", rekao je Džafić.

U posljednjih pola godine vlak je već nekoliko puta iskakao iz tračnica, a posljednja nesreća se dogodila u ožujku kada je pet teretnih vagona natovarenih šećerom iskočilo iz tračnica, pri čemu je nastala velika matrijalna šteta. Još tada smo Željeznicama FBiH između ostalog uputili i pitanja o samom održavanju pruge, na što odgovor još nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close