Kapaciteti

Gužve u vagonima: Željeznice priznale grešku i 'pojačavaju' vlakove

Kapacitet Talgo garnitura je 237 sjedišta  - 200 sjedišta II razreda, 36 sjedišta I razreda i jedno sjedište za invalide. 
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 05. 2022. u 15:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stajanje putnika u vlaku može biti i osobni izbor u vagon restoranu, a može biti i greška ljudskog faktora, jer su na blagajni izdavane karte bez prethodne provjere popunjenosti kapaciteta vlaka'', rečeno je za Bljesak.info iz Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, proteklog petka zabilježena je velika gužva na relaciji Sarajevo-Mostar zbog čega je veliki broj putnika morao stajati ili sjediti po podovima vagona jer se na spomenutoj liniji našla ekskurzija osnovnoškolaca dok su se karte, unatoč, tomu, nastavile prodavati bez uvida u popunjenost vlaka.

No, na naš upit o tome, iz Željeznica tvrde kako ''Uprava ŽFBiH razmatra nove modalitete kada je riječ o izdavanju putničkih rezervacija''.

Naveli su kako su zbog pojačanog zanimanja za putovanje na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, a nakon što su upoznati sa pritužbama građana, ''Željeznice FBiH od 21. svibnja, u dane vikenda, uvele pojačane putničke kapacitete kako bi mogli udovoljiti zahtjevima putnika i pružile zahtijevani nivo usluge''.

''Kapacitet Talgo garnitura je 237 sjedišta - 200 sjedišta II razreda, 36 sjedišta I razreda i jedno sjedište za invalide.  U dane vikenda taj broj je udvostručen, što bi trebalo zadovoljiti trenutne zahtjeve putnika. ŽFBiH  u ljetnoj turističkoj sezoni, razmatraju i mogućnost, u dogovoru a partnerima, uvođenje dodatnog sezonskog vlaka u razdoblju od lipnja do rujna 2022. godine'', naveli su.

Tvrde kako se ''svim putnicima na blagajni izdaju uredni fiskalni računi o kupljenoj karti za putovanje, ali nažalost, za sada bez mogućnosti izdavanja fiskalnog računa u samom vlaku''.

Kopirati
Drag cursor here to close