Potvrđeno iz Željeznica

FOTO Nakon nesreće u Mostaru: Uklanjaju se prevrnuti vagoni, promet se vraća u normalu

Iz Željeznica FBiH su naveli kako će visina nastale štete biti poznata nakon sveobuhvatne analize, te da im je prioritet normalizacija prometa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 03. 2024. u 12:20 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći je dan kako je cijeli željeznički promet, putnički i teretni, između Mostara i Čapljine obustavljen nakon prometne nesreće u kojoj je iskočilo pet vagona teretnog vlaka.

Naime, u nedjelju, 10. ožujka u mostarskom naselju Opine, iz tračnica je iskočilo pet vagona teretnog vlaka koji je prevozio šećer. Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo. Iz Željeznica FBiH su naveli kako će visina nastale štete biti poznata nakon sveobuhvatne analize, te da im je prioritet normalizacija prometa.

Vlakom do Konjica, autobusom do Čapljine

''Trenutni prioritet je normalizacija željezničkog prometa do kojeg će doći čim se steknu uvjeti, tijekom današnjeg dana ili najkasnije do ponoći. U međuvremenu, putnički promet je organiziran na način da vlakovi iz pravca Sarajeva prometuju do Konjica gdje putnike čekaju autobusi koji ih prevoze do Čapljine i obrnuto'', naveli su iz Željeznica FBiH za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Radi se...
Foto: Bljesak.info / Normalizacija prometa...
Foto: Bljesak.info / Sanacija kolosijeka...

Ističu kako je ekipa ŽFBiH pristupila u ponedjeljak 11. ožujka aktivnostima vezanim za otklanjanje vagona, nakon čega će se pristupiti sanaciji oštećenog kolosijeka, pragova, skretnica itd.

Istraga u tijeku

Također, naveli su i kako je njihova ekipa kao i MUP HNŽ- a na dan nesreće u vrlo kratkom roku izašla na teren radi utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti koje su dovele do nesreće, te će o samim uzrocima ovog vanrednog događaja javnost biti upoznata nakon okončanja istrage.

Foto: Bljesak.info / Uklanjanje vagona
Foto: Bljesak.info / Ekipa Željeznica FBiH

Podsjećamo, u nedjelju 10. ožujka u 1:55 sati u stanici Mostar Teretna kod skretnice 14, došlo je do iskočenja jedne osovine teretnog vagona iz tračnica.

Tom prilikom došlo je do prevrtanja  pet vagona na lijevu stranu u smjeru vožnje prema Sarajevu. Preostalih osam, od ukupno 13 teretnih vagona, nije prevrnuto.

Kopirati
Drag cursor here to close