Tko će ukloniti?

Grad o razasutom šećeru u Opinama: Čekamo da UNO obavi svoj dio posla

Više od 50 tona šećera, izmiješan s uljem iz vagona i nečistoćama, i dalje stoji na mjestu nesreće dijelom pokriven najlonom.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2024. u 10:05 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara govoreći o problemu šećera koji već skoro dva mjeseca razasut leži u naselju Opine, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, kazala je kako se on ne može pomjerati sve dok Uprava za neizravno oporezivanje ne obavi svoj dio posla.

Pet vagona teretnog vlaka Željeznica FBiH koji su bili natovareni šećerom 10. ožujka iskočilo je iz šina i prevrnulo se u mostarskom naselju Opine, a sav teret rasuo se uokolo.

Prema informacijama koje je Bljesak.info ranije dobio iz Željeznica Federacije BiH, šećer je pod 24-satnim nadzorom njihovog zaštitara, a do njegovog uklanjanja ne može doći dok se vlasnik prevožene robe ne izjasni o statusu robe.

''Obzirom na to da se radi o carinskoj robi, Željeznice FBiH do sada još nisu dobile upute o daljnjim aktivnostima od strane vlasnika, jer su ŽFBiH samo prijevoznici. Dok se vlasnik ne izjasni o statusu robe, ne možemo poduzimati nikakve aktivnosti. Naglašavamo da i nama ova situacija predstavlja problem, jer moramo čuvati šećer od krađe'', naveli su za Bljesak.info.

Šećer ne stvara problem samo Željeznicama, nego i brojnim vlasnicima pčela ovog mjesta. Iz Pčelarskog društva Vrijesak Mostar upozorili su kako ovaj razasuti šećer svakodnevno ubija milijune njihovih pčela. Uslijed kiša taj šećer se topi i nastaju ogromne lokve na koje dolaze pčele i ugibaju.

Iako su cijeli slučaj pčelari su prijavili gradskoj inspekciji, više od 50 tona šećera, izmiješan s uljem iz vagona i nečistoćama, i dalje stoji na mjestu nesreće dijelom pokriven najlonom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close