Zlouporaba službenog položaja

Salihović: Ne postoji dokaz da je meni neko dao sedam maraka

Tužiteljica Amra Mehmedić je u sudski spis priložila odluku o troškovima reprezentacije od 20. rujna 2013. godine, kao i račun iz ugostiteljskog objekta ''Park prinčeva''
Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2022. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo uložilo je dokaze o službenim putovanjima i račune iz ugostiteljskih objekata koje je koristio bivši glavni tužitelj Državnog tužiteljstva Goran Salihović, kojem se sudi za zloupotrebu službenog položaja.

Trećeg dana ulaganja materijalnih dokaza, tužiteljica Amra Mehmedić je u sudski spis priložila odluku o troškovima reprezentacije od 20. rujna 2013. godine, kao i račun iz ugostiteljskog objekta ''Park prinčeva'' u iznosu od 1.324 konvertibilne marke (KM).

Također, priloženi su računi iz drugog ugostiteljskog objekta u iznosu od 641,50 i 10,00 KM.

Na ove dokaze optuženi Goran Salihović je rekao da se radi o posjeti turske delegacije, da se ne vide jasno računi koji su kopije, a da one ne mogu biti dokazi.

Tužiteljstvo je uložilo odluku o troškovima reprezentacije i račune iz Beča u iznosu od 9,40 i 5,50 eura, kao i račune u iznosu 3.040, 1.090 i 1.060 ruskih rubalja, te račun koji je plaćen 23,20 turskih lira.

Pored prigovora da se računi ne vide jasno, Salihović je kazao da iznosi nisu pretvoreni u KM, dok za određene račune nije priložena odluka iz koje se može vidjeti kome su odobreni troškovi.

Optuženi Salihović je za najveći broj uloženih dokaza rekao da se iz računa i odluka ne vidi kolika je njegova protupravna imovinska korist.

''Šta se ovim računima dokazuje i šta mi se stavlja na teret? Gdje sam ja pribavio protupravnu imovinsku korist, gdje je šteta (…) da je to izraženo u mojoj imovini. Ne postoji dokaz da je meni neko dao sedam maraka'', kazao je Salihović.

Za određeni broj uloženih računa nisu priložene odluke o troškovima reprezentacije te je i u odnosu na to uložen prigovor optuženog.

Salihoviću je na teret stavljeno da je od veljače 2013. do 28. rujna 2016. godine iskoristio službeni položaj, postupao suprotno propisima i pribavio korist u iznosu preko 80.000 KM. Prema optužnici, Salihović je bio upoznat s Pravilnikom Vijeća ministara BiH o korištenju sredstava za reprezentaciju s limitom od 20.000 KM godišnje, ali je svjesno postupao drugačije.

Nastavak ulaganja dokaza Tužiteljstva nastavit će se 16. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close