Sigurnosni razlozi

Reakcija policije na priopćenje antifašista: Predložen je prijevoz autobusima do Partizanskog groblja

S obzirom da se u gotovo isto vrijeme organiziraju još dva događaja, pripadnicima SUBNOR-a predloženo je da na središnju manifestaciju do Partizanskog groblja dođu autobusima.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 02. 2024. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija nije zabranila povorku Udruženju antifašista i boraca NOR-a Mostar, nego je predložila da se prijevoz do Partizanskog groblja obavi s autobusima, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

''SUBNOR je najavio MUP-u HNŽ-a da će 10. veljače od 13 sati imati šetnju od platoa zgrade Vlade FBIH do Partizanskog groblja. Načelno Policijska uprava Mostar iz sigurnosnih razloga je predložila da se prijevoz obavi s autobusima, zbog sigurnosnih razloga, jer u gotovo isto vrijeme imamo utakmicu u 13 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom i Karnevalsku povorku u 12 sati'', rekao je Marić.

Nije zabrana

S obzirom na to da su za najavljene događaje raspoređene policijske snage, iz sigurnosnih razloga, ponavlja Marić, načelno je dogovoreno da se njihov dolazak na manifestaciju obavi autobusima.

''Dakle to nije zabrana, a cijela manifestacija događa se na Partizanskom groblju'', podvukao je.

Podsjetimo, iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar su rekli kako im je ''policija rekla kako ne dopušta mirnu komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja''.

Antifašisti ne priznaju objašnjenje

"Objašnjenje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja nogometne utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvaćamo jer su u isto vrijeme kroz grad dopustili šetnju Mostarskih mažoretkinja, Glazbe i djece iz vrtića. Ako nama, odraslima, nije sigurno kako je sigurno djeci ili se, pak, radi o potpuno nečem drugom i dvojnim aršinima", istaknuli su iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Tradicionalno se nizom manifestacija obilježava 14. februar - Dan oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Središnja manifestacija planirana je za subotu 10. veljače u okviru koje je predviđena i posjeta Partizanskom spomen groblju, polaganje cvijeća i odavanje počasti palim antifašistima Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close