Vatra

Prozor-Rama čeka: Istočnu Hercegovinu gasi helikopter

Vijesti / Crna Kronika | 23. 03. 2022. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U istočnoj Hercegovini aktivno je na desetine požara, a helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske gasi vatru na području sela Zupci kod Trebinja, navodi Srna.

Zapovjednik trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković rekao je Srni da za sada nema ugroženih stambenih objekata, ali da sve zavisi od vjetra.

Na području Gacka aktivni su požari u predjelu sela Stepen i Cernica, a gatački vatrogasci pomažu u gašenju požara na području bilećkih sela Korita i Doluše.

"Tri vatrogasne ekipe i četiri vozila su na terenu, očekujemo djelovanje helikoptera u večernjim časovima", izjavio je Srni komandir gatačke Vatrogasne jedinice Aleksa Vučković.

Bilećki vatrogasci se, također, bore s požarima na području ove općine, gdje je u više sela aktivno na desetine požara.

Zapovjednik bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović naveo je da su opožarene velike površine, a najkritičnija situacija je u selima Meka Gruda, Ljubišići i Doluše.

Podsjećamo, požar u općini Prozor-Rama još uvijek nije pod kontrolom i čeka se odgovor hoće li Oružane snage pomoći gašenjem iz zraka.

Zahtjev za pomoć iz zraka poslan je još u ponedjeljak u 14:30 sati, a dodatni podaci u 16 sati. Najveća briga Civilne zaštite Prozor Rama je da bi požar mogao skrenuti prema hidroelektrani Rama te obiteljskim kućama.

Kopirati
Drag cursor here to close