Sud BiH

Pritvor uhićenim u akciji "Transporter"

U akciji "Transporter" uhićeno je devet osoba, a za dvije osobe, koje su obuhvaćene akcijom, i dalje se traga.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2021. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je pritvor za šest uhićenih u akciji "Transporter", osumnjičenih za trgovinu drogom, potvrdio je tužitelj BiH Dubravko Čampara.

Čampara je rekao da je prihvaćen prijedlog Tužiteljstva BiH da se za šest uhićenih odredi jednomjesečni pritvor. On je dodao da je pritvor određen zbog opasnosti od bijega i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili sudionike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

U akciji "Transporter" uhićeno je devet osoba, a za dvije osobe, koje su obuhvaćene akcijom, i dalje se traga, prenosi Srna. 

Osumnjičeni koji su uhićeni pod istragom su i terete se da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga s područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i s područja zemalja EU prema BiH i zemljama regije.

Prema prikupljenih dokazima, osumnjičeni su povezani sa organiziranim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Kopirati
Drag cursor here to close