FUP

Akcija 'Bum' u Čapljini i Širokom: Uhićenja, oružje i tri kilograma droge

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste spomenute osobe...
Vijesti / Crna Kronika | 12. 11. 2021. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 10.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije – Terenski ured Mostar – Detašman Mostar u suradnji sa Policijskom upravom Čapljina pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona su izveli oprativno-taktičku akciju „Bum“ na području grada Čapljine, te slobode lišili dva lica inicijala J.P. (1974) i V.P. (1991) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste spomenute osobe, te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U nastavku akcije, dana 11.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji sa Policijskom upravom Široki Brijeg pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona su na području Širokog Brijega slobode lišili osobu inicijala I.K. (1985) koje se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kao i kaznenog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Ova osoba je višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela u zemljama Europske Unije odakle je deportiranu Republiku Hrvatsku.

Pretres u Širokom

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijeg policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese pokretnih i nepokretnih objekata koje na području općine Široki Brijeg osoba koristi i tom prilikom su pronađena oko dva kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, jedna ručna bomba, te vatreno oružje sa osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Zapadnohercegovačkog kantona uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Sve osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljala i stavljala u promet navedene opojne droge, radi stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge. Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close