Tužiteljstvo BiH

Prijedlog pritvora za dva Slovenca osumnjičena za krivotvorenje novca

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999) iz Ljubljane i Okorn Art (2003) iz Kranja, državljane Republike Slovenije.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2024. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon provedene akcije i lišenja slobode dvije osobe osumnjičene za plasiranje veće količine krivotvorenih novčanica valute euro na području Doboja i Prijedora, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.  

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999) iz Ljubljane  i Okorn Art (2003) iz Kranja, državljane Republike Slovenije.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su početkom travnja ove godine, veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura,  stavili u opticaj kao pravi u više navrata prilikom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih crpki na području općine Doboj i Prijedor.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. točke a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjega osumnjičenih koji su strani državljani, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni Tužiteljstvu i Sudu BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinili kaznenoi djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stav 1. u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close