Uhićen u srijedu

Grude: Za 29-godišnjaka koji je tukao suprugu zatražen pritvor

Za 29-godišnjaka iz Gruda koji je tukao suprugu zatražen pritvor
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2024. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetdevetogodišnji Gruđanin, K.Z. koji je duže vrijeme zlostavljao svoju suprugu te joj nanio teške tjelesne ozljede je, kako saznaje Avaz uhićen u srijedu, 10. travnja, a Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije je zatražilo određivanje pritvora.

Kako je potvrđeno iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, jučer su donijeli nalog o provođenju istrage protiv osumnjičenog K.Z. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio produženo kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH u vezi sa čl. 55. KZ F BiH.

''Nakon što je pred tužiteljem ispitan osumnjičeni K.Z., dana 12.04.2024. godine je Općinskom sudu u Ljubuškom podnesen prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom K.Z., zbog pritvorskih razloga i to postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenog, osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, te opravdane bojazni da bi ponovno počinio isto ili slično kazneno djelo'', potvrdili su iz Tužiteljstva ŽZH.

Naveli su i da će nastaviti s intenzivnim radom na okončanju istrage u ovom predmetu.

U Bosni i Hercegovini postoje SOS telefoni za prijavu nasilja u oba entiteta.

Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine uspostavio je SOS telefonski broj 1265 za pomoć žrtvama nasilja u obitelji na teritoriji ovog bh.entiteta.

SOS liniju 1264 za područje Republike Srpske uspostavile su 2005. godine četiri nevladine organizacije i Gender Centar Republike Srpske.

Nasilje se, također, može prijaviti i na SOS crvenu liniju za žrtve nasilja broj 033 222 000.

Broj policije je 122.

Kopirati
Drag cursor here to close