Tragedija

Preminula dvoipolgodišnja djevojčica iz Kaknja

Djevojčica iz Kaknja bila je u teškoj komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu
Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoipolgodišnja djevojčica iz Kaknja koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, Džena Gadžun, preminula je rano jutros.

Otac malene Džene, Muris Gadžun, je jutros informirao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

"Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet", napisao je Muris.

Djevojčica iz Kaknja bila je u teškoj komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu

Roditelji su kazali da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu, ali da su njeni moždani živci "sagorjeli" te da je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu liječničke komore KS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu je bio Suad Rožajac.

"Pitali smo ga šta se događa i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život...", kazala je majka u prvom razgovoru.

Aparati ordinacije gdje je operirana djevojčica koja je pala u komu nisu zakonski verificirani.

Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažirali i odvjetnike koji će utvrditi je li bilo propusta te tko je kriv za sve ono što se dogodilo 2,5-godišnjoj djevojčici iz Kaknja.

Kopirati
Drag cursor here to close