Edin Podgora

Predložen pritvor za osumnjičenog za kazneno djelo terorizma

Osumnjičeni je nakon objave identificiran, lociran i lišen slobode, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koji će biti korišteni kao dokaz u postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2024. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući u okviru tužiteljske dežure 24/7, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

- Edina Podgoru, rođenog 1973. godine u Zenici, ranije osuđivanog, državljanina Bosne i Hercegovine.

Protiv osumnjičenog je podnesen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, a osumnjičen je da je, dana 18.4.2024.godine, na društvenoj mreži javno objavio video snimak uznemirujućeg sadržaja u kojim prijeti široj populaciji stanovništva, da je mudžahedin i u kojem isti najavljuje ubojstva kjafira "nevjernika".

Osumnjičeni je nakon objave identificiran, lociran i lišen slobode, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koji će biti korišteni kao dokaz u postupku.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela terorizma iz člana 201. Kaznenog zakona BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. točke c) i d), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovno učiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzrokovalo uznemirenje javnosti i građana.

Na ročištu povodom prijedloga za pritvor postupajuća tužiteljica će detaljno obrazložiti pritvorske razloge, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close