Višestruki povratnik

Mostarcu određen pritvor zbog razbojstva

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2024. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 15.04.2024. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Rijadu Cokoji (1998.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je kao supočinitelj zajedno sa Bekimom Bećirajem počinio kazneno djelo ''Razbojstvo''. 

Naime, Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj se sumnjiče da su zajedno, dana 15.09.2023. godine, oko 03,10 sati u Mostaru, u ulici Ante Starčevića b.b., maskirani ušli u unutrašnjost benzinske crpke ''DI&DŽ'' d.o.o. Mostar, poslovna jedinica ''A. b.'', te da su uz prijetnju pištolja i noža otuđili novac u iznosu od 7.719,50 KM, kojom prilikom je drugoosumnjičeni Bekim Bećiraj uz prijetnju pištolja, a prvoosumnjičeni Rijad Cokoja uz prijetnju noža od uposlenih djelatnika zatražili novac govoreći: ''Ovo je pljačka, gdje je sef'', nakon čega su obojica osumnjičenih ušla iza pulta gdje je prvoosumnjičeni iščupao dvije registar kase u kojima se nalazio novac, a potom uzeo metalni sef sa novcem, te iste odnio van objekta, a drugoosumnjičeni iz metalne kase uzeo ostali novac, nakon čega su se udaljili sa benzinske crpke.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Bekim Bećiraj se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora, po ranije dosuđenoj zatvorskoj kazni.

Osumnjičeni Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj su višestruki povratnici u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih su i izdržavali kaznu zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close