Robert Maudsley

Pravi Hanibal - Ubojica ostaje u staklenoj samici ispod zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2021. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najopasnijih serijskih ubojica u Engleskoj će do kraja života ostati u podzemnoj samici, napravljenoj od neprobojnog stakla, nakon što je odbijena njegova žalba kojom je tražio da živi s ostalim zatvorenicima.

U pitanju je Robert Maudsley (68), koga drže u izoliranoj podzemnoj ćeliji ispod zatvora Wakefield, zbog ubojstva četiri muškarca između 1974. i 1978. godine, prenio je Daily Mail“.

  / Foto: DocumentaryTube | Robert Maudsley 

Maudsley je ubijao zlostavljače djece i jednog muškarca koji je ubio ženu.

Upravnici zatvora su procijenili da je suviše opasan da se miješa s ostalim zatvorenicima i čuvarima u kazneno-popravnom domu u Zapadnom Yorkshire, izvijestio je Daily Star.

Izvor iz zatvora je rekao za tu novinu da je Maudsleyju prošlog mjeseca rečeno da je odlučeno da mu se odbije žalba, pošto je želio provesti Božić u društvu ljudi.

23 sata dnevno…

„Kada ste sami toliko dugo vremena, to utječe na vas. On nije u redu i ne mogu riskirati zbog onoga što bi mogao uraditi“, rekao je izvor.

Maudsley će provesti ostatak života u ćeliji veličine 5,5 x 4,5 metara, koja je izgrađena posebno za njega 1983. godine i napravljena je od neprobojnog stakla.

On provodi 23 sata dnevno u ćeliji, spava na betonu i koristi toalet i lavabo koji su zacementirani za pod. Ima stol i stolicu napravljenu od šperploče.

Prvo ubistvo je učinio 1974. godine, kada je imao 21 godinu.

Ubio je Johna Farrella u Wood Greenu u Londonu, nakon što mu je ovaj pokazao fotografije djece koju je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje, te je poslan u bolnicu Broadmoor, dom nekim od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

Ubojstva u zatvoru

Maudsley se općenito držao dalje od problema prvih nekoliko godina iza rešetaka, prije nego što su se on i njegov kolega zatvorenik David Cheeseman zatvorili u ćeliju s zlostavljačem djece Davidom Francisom 1977.

Mučili su ga do smrti prije nego što su njegovo tijelo objesili da ga zatvorski čuvari vide.

Maudsley je osuđen za ubojstvo iz nehaja i poslan je u zatvor Wakefield.

Video: Robert Maudsley: The Real Hannibal Lecter

Godine 1978. Maudsley je zadavio i izbo Salneyja Darwooda (46), koji je bio u zatvoru jer je ubio svoju ženu.

Sakrio je Darwoodovo tijelo ispod kreveta prije nego što se ušuljao u ćeliju pedofila Billa Robertsa (56), koji je seksualno zlostavljao djevojku od sedam godina.

Ubo je Robertsa, izrezao mu lubanju improviziranim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Pismo

Godine 2000. molio je sudove da mu dopuste smrt, napisavši u pismu: ''Kojoj svrsi služi držanje mene zatvorenog 23 sata dnevno? Zašto se uopće truditi hraniti me i dopuštati mi sat vježbanja dnevno? Za koga sam zapravo rizik? Kao posljedica mog trenutnog liječenja i zatočeništva, osjećam da sve što moram očekivati jest zapravo psihički slom, mentalna bolest i vjerojatno samoubojstvo. Zašto umjesto muha, žohara i pauka koje trenutno imam, ne mogu imati papagaja. Obećavam da ću ga voljeti i neću ga jesti. Zašto ne mogu imati televizor u svojoj ćeliji da vidim svijet i učim? Zašto ne mogu imati kasete i slušati lijepu klasičnu glazbu? Ako zatvorska služba kaže ne, onda tražim jednostavnu kapsulu cijanida koju ću rado uzeti i problem Roberta Johna Maudsleya može se lako i brzo riješiti''.

Kopirati
Drag cursor here to close