Dvostruko ubojstvo

Poznat identitet osumnjičenog za krvavi pohod u Grudama

Kako je potvrđeno našem reporteru s mjesta događaja, privedeni su Jasak i njegov brat.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jozo Jasak osumnjičen je da je jutros oko 2 sata iza ponoći u caffe Zmaj u Grudama ubio dvije osobe, a još dvije teško ranio.

Kako je potvrđeno našem reporteru s mjesta događaja, privedeni su Jasak i njegov brat, a mještani također tvrde kako je Jasak i prije bio priveden jer je u obračunu koristio ručnu bombu.

Podsjećamo, stravičan zločin dogodio se nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana, a Jasak je, kako tvrde mještani, nakon verbalnog okršaja otišao iz objekta, vratio se s automatskom puškom i pucao po više ljudi.

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990. i bivši zastupnik u Skupštini ŽZH, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi. Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Pored Velimira Bušića ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj.

Dvije osobe stradale su na licu mjesta, dok su dvije prevezene u SKB Mostar od kojih je jedna (A.G., 1997.) lakše ozlijeđena, a druga (Ž.G., 1949.) je još uvijek u životnoj opasnosti te su mu zbog ozljeda morali amputirati nogu.

Kopirati
Drag cursor here to close