Neubrojivo stanje

Ubojstvo u Kočerinu: Okončana istraga i podignuta optužnica

Optužnicom se tereti da je dana 4.4.2022. godine u mjestu Kočerin, Široki Brijeg u svojoj obiteljskoj kući u neubrojivom stanju upotrebom vatrenog oružja usmrtio Z.B.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 06. 2022. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je okončalo istragu i dana 29.6.2022. godine podiglo optužnicu protiv T.K. iz Promajne, RH, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, u stjecaju sa protupravnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. KZ FBiH i protupravno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH, sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, kazali su iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Optužnicom se tereti da je dana 4.4.2022. godine u mjestu Kočerin, Široki Brijeg u svojoj obiteljskoj kući u neubrojivom stanju upotrebom vatrenog oružja usmrtio Z.B., neovlašteno držao streljivo čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, te neovlašteno posjedovao opojnu drogu, koje streljivo i opojna droga su prilikom vršenja očevida dana 5.4.2022. godine izuzeti od strane ovlaštenih službenih osoba PU Široki Brijeg, te je u optužnici predloženo izricanje sigurnosne mjere trajnog oduzimanja predmetnog streljiva i droge, kao i utvrđivanje neubrojivosti osumnjičenika od strane nadležnog suda i određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu.

Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je prethodno istom određen dana 07.04.2022. godine, a potom i produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 04.05.2022. godine, po kojem pritvor istom traje do 05.07.2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close