Pod utjecajem alkohola

Potvrđena optužnica 19-godišnjem Gruđaninu koji je izazvao nesreću teško ozlijedivši suvozača

Optuženi je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila, kretao se brzinom od oko 90 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, dovodeći u opasnost živote ljudi
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2017. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Davora Šimića rođenog 1998. godine u Mostaru, s prebivalištem u Grudama, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se tereti da je 17. travnja 2017. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje, izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke Škoda Fabia.

Optuženi je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila, kretao se brzinom od oko 90 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, dovodeći u opasnost živote ljudi, na što je i pristao, navode iz Tužiteljstva.

U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

''Predloženo je da optuženom izreke uvjetna osuda, utvrdi kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako optuženik u roku od 1 godine i 6 mjeseci ne počini novo kazneno djelo'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Općinski sud u Širokom Brijegu zakazao je ročište za 11. prosinca 2017. godine na kojem će odlučiti o predloženoj kaznenopravnoj sankciji i na kojem će se optuženik izjasniti o krivnji i predloženoj kaznenopravnoj sankciji.

Kopirati
Drag cursor here to close