Tužiteljstvo ŽZH

Podignuta optužnica protiv Gruđana zbog uzgajanja marihuane

Podignuta optužnica protiv četvorice zbog uzgajanja indijske konoplje
Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2017. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Indijska konoplja

Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke podiglo je optužnicu protiv Stjepana Vrcana (29), Tomislava Vrcana (25), Josipa Vekića (25) i Josipa Grubišića (27), zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se terete da su se u mjesecu svibnju 2016. godine, dogovorili da će uzgojiti indijsku konoplju i od nje dobiti opojnu drogu tipa 'Marihuana', iako su znali da je uzgoj iste zakonom zabranjen.

''Optuženi su tako na jednoj parceli u mjestu Drinovci, zaseok Vracani, općina Grude, zasadili i uzgajali 38 stabljika indijske konoplje, sve dok ih nisu otkrili djelatnici Jedinice granične policije Gorica-Grude, koji su posjekli navedene stabljike i privremeno ih oduzeli. Naknadnim vještačenjem, utvrdilo se da stabljike sadrže THC, te predstavljaju opojnu drogu Cannabis'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 28. studenog 2017. godine

Kopirati
Drag cursor here to close