Županijski sud u Širokom Brijegu

Produljen pritvor jednom od osumnjičenih za pljačku automat kluba u Ljubuškom

Osumnjičeniku I.R. pritvor je produljen zbog bojazni da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke te ponoviti kazneno djelo
Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2017. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednom od trojice osumnjičenih za pljačku automat kluba u Ljubuškom, I.R., produljen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

S obzirom da je jednomjesečni pritvor prema osumnjičeniku I.R. istjecao 17. studenog 2017. godine, Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke 14. studenog 2017. godine podnijelo je prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca.

U predmetnom prijedlogu izneseni su razlozi zbog kojih je zatraženo da se osumnjičeniku I.R. produlji pritvor, smatrajući da bi osumnjičenik boravkom na slobodi utjecao na svjedoke, te bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Županijski sud u Širokom Brijegu 17. studenog 2017. godine donio je rješenje kojim je osumnjičenom produljio pritvor za još dva mjeseca.

''Radi boljeg razumijevanja postupka, bitno je naglasiti da osumnjičeni ima pravo izjaviti žalbu na produljenje pritvora o kojoj će odlučiti Vrhovni sud Federacije BiH'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Osumnjičenom I.R. stavljeno je na teret da je zajedno sa Z.S. (34) i T.Ć. (35) 22. rujna 2017. u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršio kazneno djelo razbojništva, tako što su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice automat kluba oduzeli određeni iznos novca u raznim apoenima kako bi sebi pribavili protupravnu imovinsku korist.

Kopirati
Drag cursor here to close