Edukacija

Policija u Čapljini djecu učila o grafitima

Djecu je zanimalo kako policijski službenici dolaze do počinitelja i kako se provodi zakon u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2024. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Osnovne škole Vladimir Pavlović Čapljina, zajedno sa svojim mentorima, posjetili su u srijedu policijsku postaju u Čapljini.

Zapovjednik Policijske postaje Čapljina Draženko Perić i inspektor Merim Karadža, u sklopu projekta koji provodi Škola, u prostorijama PU Čapljina održali su edukativnu prezentaciju na temu ''Grafiti i murali-umjetnost, ne vandalizam!''.

Kroz ovaj edukativni susret učenici su upoznati  sa Zakonom o javnom redu i miru Hercegovačko-neretvanske županije, posebno sa čl.5. koji precizira kolike su kazne za malodobne i punoljetne osobe koje krše zakon. Osvrnulo se i na čl.293. Oštećenje tuđe stvari iz Kaznenog zakona F BiH, s naglaskom na grafite i murale koje su uvredljivog sadržaja ili koji pozivaju na nasilje ili mržnju.

Djecu je zanimalo kako policijski službenici dolaze do počinitelja i kako se provodi zakon u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Osvrnuli smo se na grafite i murale u našem gradu kroz fotografije i razgovarali što bismo mogli učiniti da broj nepoželjnih grafita i murala u našem gradu svedemo na minimum. Nakon prezentacije učenici su postavljali pitanja na koja su inspektor Karadža i zapovjednik Policijske stanice Čapljina Perić detaljno odgovarali'', priopćio je MUP HNŽ.

Foto: MUP HNŽ / Učenici u Čapljini s policijskim službenicima 
Kopirati
Drag cursor here to close