Mostar

Rješenje za nasilje: Traži se policija i ugradnja video nadzora

Pozvali su mostarskog gradonačelnika Marija Kordića da hitno implementira zaključke u vezi ugradnje video nadzora na lokaciji gdje se opetovano događaju nasilnički nasrtaji na učenike.
Vijesti / Flash | 06. 03. 2024. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za Mostar 2020. osudila je današnje napade na učenike i zaposlenike JU Srednje mašinsko-prometne škole Mostar i hitno poziva sve institucije počevši od MUP-a HNŽ na sprječavanje nasilja i povećanje razine prisutnosti policijskih službenika u blizini škola.

Pozvali su i mostarskog gradonačelnika Marija Kordića da hitno implementira zaključke u vezi ugradnje video nadzora na lokaciji gdje se opetovano događaju nasilnički nasrtaji na učenike.

''Svi znamo da u Mostaru postoji skupina huligana čije djelovanje je planirano i usmjereno na najbrutalnije oblike nasilja i ugrožavanja sigurnosti, te posljedično života ljudi. Bilo je dovoljno vremena da se nasilnička skupina sankcionira i razbije, te se tako prevenira ovakav oblik uličnog nasilja'', napisli su u svojoj facebook objavi.

Današnje napade osudilo je i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ te pozvali nadležne organe da poduzmu sve, zakonom predviđene radnje, kako bi počinitelji ovog napada bili otkriveni i adekvatno sankcionirani.

"Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našoj zajednici, a u obrazovnim ustanovama moramo imati nultu stopu tolerancije prema nasilju", naveli su u priopćenju.

Danas su se ispred mostarske srednje škole dogodila dva incidenta. Prvi incident dogodio se oko 9 sati za vrijeme velikog odmora. Iko su djelatnici Mašinsko-prometne škole pozvali policiju i tražili postavljanje policijske patrola iz predostrožnosti što je odbijeno. Oko 13 sati došlo je do novog incidenta prilikom čega je jedna osoba zadobila ozljede nepoznatog stupnja.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ kazao je ranije kako je identitet jedne maloljetne osobe koja je sudjelovala u incidentu poznat, dok se za drugima traga.

Jedan od djelatnika škole kazao je kako nisu u pitanju sukobi između dviju škola ili osoba različitih nacija, te da je u pitanju čisto delikventsko ponašanje.

Kopirati
Drag cursor here to close