Razbojništvo od 700 eura

Policajci osumnjičeni za pljačkanje migranata

Okružni sud u Banja Luci odredio je pritvor policijskim službenicima zbog sumnje da su izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata iz Afganistana i ukrali im 700 eura.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 11. 2022. u 08:34 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenih Bojana Stankovića (1998) i Miloša Bajića (1999) iz Banjaluke, zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske stavio je prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je priopćeno iz banjalučkog Okružnog javnog tužiteljstva, pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da su zajedno sa dvije nepoznate osobe počinili krivično djelo razbojništvo.

"Osumnjičeni su prilikom vršenja službene dužnosti, 7. studenog, oko 23 sata, na autobusnoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banja Luci, iz bašte UO 'Soledar', izveli skupinu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice, te tom prilikom zajedno sa dvije NN osobe, od kojih je jedna NN osoba bila naoružana (automatskom puškom), oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700 eura", navode iz tužiteljstva.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

Sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci odlučio je da uhićeni policajci ostaju u pritvoru.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za razbojništvo koje je stavljeno na teret policajcima iz Banja Luke, moguća je maksimalna kazna do 15 godina zatvora.

Policijska uprava Banja Luka tek juče se oglasila o cijelom slučaju navodeći uz inicijale, da je protiv osumnjičenih pokrenut disciplinski postupak i da će biti udaljeni sa posla.

Kopirati
Drag cursor here to close