Ponovno uhićen

Doboj: Novi zločin muškarca koji iza sebe ima dva ubojstva, silovanje, razbojništva...

On je uhićen proteklih dana u Banja Luci i predložen mu je pritvor zbog lihvarenja i iznude.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2022. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mišo Petković (42) iz Doboja uhićen je zbog lihvarenja u Banja Luci, jedan je od najmonstruoznijih ubojica podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, piše Srpska.info

Kako saznaje Srpskainfo radi se monstrumu iz Doboja, a koji iza sebe ima brojna najteža kaznena djela. Već je odslužio kazne za dva ubojstva i silovanja, kao i zbog razbojništva.

Lihvarenje i iznude 

On je uhićen proteklih dana u Banja Luci i predložen mu je pritvor zbog lihvarenja i iznude.

"Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23. rujna 21. listopada, u ulici Carice Milice u Banja Luci, iskoristio povjerenje oštećene R.V.B, radnice u kladionici "Mozzart" i njenu materijalnu situaciju te istoj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist", rekli su u Tužiteljstvu.

Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje na život i tijelo prema maloljetnom djetetu oštećene, a upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo novac u iznosu od 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Odslužio više zatvorskih kazni

Kako otkriva izvor Srpskainfo, radi se o monstrumu koji godinama je poznat policiji i do sada je odslužio više zatvorskih kazni.

Petković je 2003. godine osuđen na deset godina zbog brutalnog ubojstva susjeda. Prema pisanju medija, on je tada prvo silovao, a zatim i sjekirom ubio muškarca.

Tijekom služenja ove kazne, on se jedan vikend nije vratio sa slobodnog dopusta te je pobjegao u Srbiju, gdje je počinio još jedno teško ubojstvo.

On je 2008. Godine u Novom Sadu ubio Dragana Sremčića.

Petković je nakon uhićenja priznao da je došao u stan Sremčića, s kojim je bio u dobrim odnosima, uzeo nož i nanio Sremčiću smrtonosne ubode po vratu i grudima, kao i da je pokušao da se otarasi tijela koje je s trećeg kata vukao do prizemlja.

Kao motiv ovog surovog ubojstva osumnjičeni je navodno naveo koristoljublje jer je svojoj žrtvi nakon ubojstva skinuo lančić s vrata i ukrao mobilni telefon.

Također, osuđen je i zbog razbojništva.

Kopirati
Drag cursor here to close