Suspenzija

Direktor policijske akademije povezan s postavljanjem prislušnog uređaja pod vozilo ministra?!

Tužiteljstvo utvrđuje odlučne činjenice radi donošenja konačne odluke u skladu s na načelom presumpcije nevinosti.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2022. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije (FUP) istražuje direktora Policijske akademije FMUP-a Damira Veju, zbog navodne povezanosti sa postavljanjem uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, objavio je Dnevni avaz navodeći kako im je potvrđeno iz FUP-a aktivno postupaju u ovom predmetu pod nadzorom Tužiteljstva.

Pročitajte još

''Saznanja o osnovu sumnje da je Damir Vejo počinio krivično djelo proizašla su ispitivanjem osumnjičenog na osnovu čijeg iskaza i dodatnih činjenica spisa je dana 27. srpnja donesena Naredba o proširenju istrage prema osobama Damir Vejo i Abdullah Velagić, i to prema Damiru Veji radi utvrđivanja postojanja osnovane sumnje da su A.H, A.V, V.G. i Damir Vejo počinili krivično djelo 'Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje''', priopćeno je iz FUP-a.

U odnosu na to, Tužiteljstvo utvrđuje odlučne činjenice radi donošenja konačne odluke u skladu s na načelom presumpcije nevinosti.

Avaz navodi kako je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara u srpnju preventivno suspendirao Veju.

''Preventivna suspenzija je izrečena na osnovu saznanja i do okončanja istrage u postupku koji se vodi zbog postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića'', navodi Avaz.

Sarajevske novine navode kako je prije dva dana, odbor državne službe za žalbe, kao drugostupanjski organ, poništio rješenje kojim je ministar Čampara suspendirao Veju.

Vejo se vratio na posao, ali ga je ministar Čampara odmah suspendirao nakon što je stigla potvrda da se protiv Veje vodi istraga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close