Jedan mi zvoni, drugi mi zvoni

Pokušaj krijumčarenja preko granice: Mercedesov prtljažnik "pun" mobitela

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 12. 2022. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 30. studenoga spriječili su krijumčarenje veće količine mobitela na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera, priopćeno je iz Granične policije BiH. 

Foto: Granična policija BiH / Pokušaj krijumčarenja mobitela

Vozilom je upravljao Ž.LJ. (1979.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Mobilni telefoni su bili sakriveni u prostoru predviđenom za rezervnu gumu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje" o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužitelj BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osobe i vozila.

Krijumčareni mobiteli su privremeno oduzeti, a protiv Ž.LJ. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužiteljstvu BiH.

Tržišna vrijednost krijumčarenih mobitela procjenjuje se više od 20.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close