Donacija

Granična policija dobila specijalističku opremu za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem

Pripadnici Granične policije su suočeni s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2022. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Graničnoj policiji BiH isporučen je drugi dio donacije specijalističke opreme u okviru projekta CIAT koji financira Vlada Njemačke.

Naime, pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić primio je, 28. travnja 2022. godine u Glavnom uredu, programskog koordinatora UNDP-a Edina Serezlića sa svojim suradnicima.

Pripadnici Granične policije su suočeni s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, a nedostatak materijalno-tehničkih sredstava dodatno otežava rad policijskim službenicima te je od suštinske važnosti svaka donacija specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i učinkovitije štitili državnu granicu.

UNDP godinama kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz razne projekte, a samo od početka ove godine su Graničnoj policiji BiH donirali specijalističku opremu u vrijednosti od gotovo 270 000 KM kroz Projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH (CIAT) koji se financira sredstvima Vlade Njemačke.

Navedeni projekt se provodi u okviru aktivnosti na implementaciji Mape puta za održivo rješenje za suzbijanje nedopuštenog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na Zapadnom Balkanu do 2024. godine.

Na sastanku su zaključeni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti na zajedničkim projektima, priopćila je Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close