Danka Ilić

Četvrti dan - Počela nova detaljna pretraga za djevojčicom, stigli dodatni timovi

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova kontinuirano poduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2024. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektor za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasioca s 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Reporterka Kurir televizije Slađana Nedeljković javila je u petak u osam sati rekla kako su ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren.

''Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako saznajemo, dvorište gdje je posljednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sijena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji dio dvorišta i da na taj način vide ima li nekih tragova devojčice'', izvijestila je novinarka.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova kontinuirano poduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka, navodi MUP Srbije.

Što su bageri jučer radili oko kuće gdje je nastala Danka

Jučer su oko kuće kod koje je Danka nestala u Banjskom polju bila dva bagera.

Kako piše Telegraf.rs, bageri su primarno radili na raščišćavanju terena jer je kuća bila okružena deponijem pa policija, radi lakše pretrage, čisti područje od glomaznog i drugog otpada.

"Ruše drveće i sklanjaju otpad jer je oko kuće deponij", javio je reporter s lica mjesta.

Zašto je policija fokusirana na roditelje?

Javnost je zaintrigirala činjenica da se policija toliko fokusirala na ispitivanje Dankinih roditelja. Naime, Miloš i Ivana Ilić, Dankini roditelji, jučer su gotovo cijeli dan i noć proveli u policijskoj postaji na informativnom razgovoru.

"Prvi dio potrage je ukazao na to da nije bilo ad hoc nestanka djevojčice. Drugi dio potrage se sada fokusira i puno je ozbiljniji u smislu prikupljanja podataka o tome što bi mogao biti motiv koji stoji iza nestanka", rekao je Blicu Bratislav Timotijević, umirovljeni inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Zato policija sada detaljno provjerava sve okolnosti majčine prijave Dankina nestanka, sve što se događalo između vremena nestanka Danke Ilić i dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko polje.

Upućeni napominju da to što policija provjerava majčin iskaz, što je njen mobitel poslan na analizu i što je s mužem već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji, ne znači da je bilo tko od njih ili uže obitelji osumnjičen ili okrivljen za bilo što. Detaljne provjere članova uže obitelji uobičajene su u ovakvim slučajevima.

"Sve se mora još jednom provjeriti kako bi bilo sigurno da zaista ne postoje nikakvi tragovi da je djevojčica tu negdje nestala i da se eventualno nalazi na tom prostoru. Sva pitanja su otvorena, sve mogućnosti su u fokusu, mora se istražiti svaki detalj. Ništa se ne smije ostaviti po strani ili se olako prihvatiti", kaže Timotijević.

Kopirati
Drag cursor here to close