Još snaga stiže

Obrat u istrazi nestanka malene Danke - Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije

Treći je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2024. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još policijskih snaga i vatrogasaca pristiže u Banjsko Polje na područje oko vikendice Ilića u blizini koje je posljednji put viđena malena Danka Ilić (2) za kojom se već treći dan bezuspješno traga.

Pored vatrogasaca i policije na licu mesta nalazi se i bager. Policija je okružila kuću u Banjskom polju i brani pristup. Nema službenih informacija o tome zašto je stigao bager. Kako je javio Telegraf, policija otvara i šahtove oko kuće obitelji Ilić.

Ranije je objavljeno i da policija lopatama kopa blizu mjesta gdje je nestala 2-godišnja djevojčica Danka.

Obrat u istrazi

Povratak policije na mjesto gdje je nestala predstavlja obrat u istrazi. Naime, jučer popodne je bila obustavljena pretraga u mjestu gdje je djevojčica zadnji put viđena.

 Telegraf.rs je došao do saznanja o tome tko je vozio zeleni Punto koji je snimljen nadzornom kamerom nekoliko minuta nakon nestanka djevojčice.

Muškarac koji je snimljen u blizini kuće za volanom zelenog Punta u vrijeme nestanka djevojčice ispitan je u prostorijama MUP-a, gdje je utvrđeno da se radi o susjedu koji u tom trenutku nije ni znao da je djevojčica nestala.

Spasilac: Svaka kuća je pregledana, isključeno je da je u nekoj

Spasilac Gorske službe spašavanja Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, kod Bora, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i cijeli teren.

Kako je kazao za Tanjug, u prvom danu potrage za djevojčicom sudjelovalo je dosta mještana, velik broj pripadnika žandarmerije, kao i pripadnika MUP-a, a dodao je da je prema procjeni bilo oko 500 ljudi na terenu prvog dana.

"Što se tiče pregleda cijelog naselja, to je izvršio MUP. Svaka kuća je pregledana tako da je isključen taj moment da dijete nije slučajno otišlo u neku kuću, pogotovo ako netko nije tu. Sve je pregledano, to je izvršio MUP, to nije naša djelatnost, a što se tiče pregleda terena i šume, detaljno je sve pregledano", rekao je Gluščević.

MUP Srbije poslao apel

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, povodom slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, apelira na medije da ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe, priopćio je u četvrtak MUP.

"Sigurnost i pronalazak djevojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa", ističe se u priopćenju.

Dodaje se da pripadnici MUP-a intenzivno rade na pronalasku malene Danke, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s njenim nestankom.

Što je još Dankina majka rekla medijima

Dankina majka Ivana Ilić, koja je rekla da je dvogodišnja curica nestala u trenutku dok je ona sinu davala vode, iznijela je za srpske medije još neke informacije.

"Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Ilić i dodala:

"Dok sam se okrenula, nje nije bilo. Ona još nema dvije godine, u 5. mjesecu će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo.“

Kopirati
Drag cursor here to close