Akcija "Šakal"

Petorka osumnjičena za dilanje droge: Poznata imena uhićenih

Osumnjičene osobe smještene su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2022. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako neslužbeno saznaje portal "Avaza" u akciji "Šakal" koja je u ponedjeljak provedena u Sarajevu uhićeni su Kemal Bukva, Kemal Mrndžić, Jasmin Kaljić, i Zoran Buhać.

Ova akcija je povezana s akcijom na Sokocu.

Nastavljajući aktivnosti u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, u suradnji i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije proveli su tijekom dana akciju kodnog naziva "Šakal", priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičene osobe te su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenim krivičnim djelima, među kojima određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "Kokain" i "Marihuanu", više mobilnih telefona i veća količina novca.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela koja se dovode u vezu s neovlaštenim prometom opojnih droga, uhićeni su:

– K. B. rođen 1988.g.,

– K. M. rođen 1984.g.,

– J. K. rođen 1970.g. i

– Z. B. rođen 1985.g.

Osumnjičene osobe smještene su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih osoba, priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close