Samoubojstvo

Pariz: Osumnjičeni terorist počinio samoubojstvo u zatvoru

Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2015. u 21:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni francuski terorist Yassin Salhi koji je optužen da je u lipnju odsjekao glavu svom šefu i pokušao da digne u zrak tvornicu, pronađen je mrtav u ćeliji u zatvoru nedaleko od Pariza.

Vlasti tvrde da je Salhi (35) izvršio samoubojstvo. Osumnjičeni se nalazio u zatvoru Fleury Merogis, južno od Pariza. Tužitelji smatraju da je Salhi bio militantni islamista, prenosi BBC. Salhi je bio smješten u samicu, ali se nije smatralo da bi mogao počiniti samoubojstvo.

On je 26. lipnja kombijem udario u tvornicu zapaljivih tečnosti u blizini Lyona. Ubrzo je došlo do eksplozije, a obezglavljeno tijelo Salhijevog šefa pronađeno je u blizini.

Šefova glava, navodno sa arapskim slovima, bila je obješena na ogradu tvornice, okružena dvjema zastavama, također sa arapskim natpisima. Ovaj napad uslijedio je oko pola godine nakon terorističkog napada na redakciju lista "Charlie Hebdo" i jednu jevrejsku prodavnicu.

Službenici su priopćili da je Salhi bio pod policijskom prismotrom zato što se sumnja da je u periodu između 2006. i 2008. godine, bio radikalni islamista, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close