Akcija FUP-a

"Padaju" nova uhićenja vezana uz Hadžibajrića: Priveden i općinski pravobranitelj

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2023. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) u sarajevskoj Općini Stari grad, pored trojice pomoćnika ranije uhićenog načelnika ove općine Ibrahima Hadžibajrica, priveden je i općinski pravobranitelj Enes Smajlović.

"U tijeku su pretresi u Općini Stari Grad. Tijekom dana u prostorije FUP-a biće privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranitelj koji će biti ispitani od strane postupajućih tužitelja nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo", priopćeno je iz Tužiteljstva Županije Sarajevo, prenosi portal Klix.ba.

Prethodno je objavljeno da su u okviru nastavka akcije "Start" uhićeni Hadžibajrićevi pomoćnici - Aldiana Kavazović zaposlena na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove i Adela Plakalo, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Početkom svibnja, osim Hadžibajrića uhićeni su Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Određen im je jednomjesečni pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close