Rukovoditelj

Optužnica - Uposlenik Tužiteljstva optužen za korupciju

Optuženi se tereti za kaznena djela - Krivotvorenje službene isprave i Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 01. 2024. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigla je optužnicu protiv Mustafe Vrabac, rođenog 1985. godine u Sarajevu, nekadašnjeg uposlenika Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, koristeći svoj položaj na mjestu rukovoditelja Odjela za opće poslove Tužiteljstva BiH, krivotvorio službenu ispravu, odnosno službenu legitimaciju Tužiteljstva BiH, te na taj način značku koristio neovlašteno se predstavljajući kao istražitelj, odnosno ovlaštena službena osoba Tužiteljstva BiH.

Nadalje, on se tereti da je krajem 2022. i početkom 2023. godine, stupio u kontakt s osobom A.A., te od njega zahtijevao i primio iznos od 20.000 KM, kako bi navodno posredovao kod službenih osoba Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti za kaznena djela - Krivotvorenje službene isprave i Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji je istu potvrdio - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close