Filmski scenarij

Drama u Rudom: Policajce zatvorili u mesari, trojica uhićenih

"Oni su oslobođeni, a tri osobe su uhićene", rekao je izvor.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2023. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okončana je drama u Rudom gdje su u petak dvojica sudskih policajaca bila zatočena u lokalnoj mesari, saznaju "Nezavisne novine".

Zarobljavanje? 

"Oni su oslobođeni, a tri osobe su uhićene", rekao je izvor.

Podsjetimo, u jednoj mesari bili su "zarobljeni" pripadnici Sudske policije Republike Srpske, njih dvojica.

U međuvremenu, uhićen je osumnjičeni i u pitanju je V.A. iz Rudog, inače vlasnik mesare.

Naime, u 8:20, dežurna služba Policijske uprava Foča obaviještena je da ih je on "zarobio" te ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, Općina Rudo te da im je onemogućen izlazak iz objekta.

"Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Policijske uprave Foča", naveli su iz policije.

Pronađene puške 

U međuvremenu, V.A. odlazi do Osnovnog suda u Višegradu, gdje ga policajci pronalaze i uhite.

"Pripadnici Policijske stanice Višegrad, oko 10:30, ispred Osnovnog suda u Višegradu uhitili su V.A. iz Rudog, a osumnjičen je za protupravno lišenje slobode i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", naveli su iz fočanske policije.

Nakon toga satima je trajalo oslobađanje sudskih policajaca.

"Sudskim policajcima je vlasnik rekao da je u ogradi struja, tako da oni nisu mogli izaći. Bili su tu i radnici mesare odnosno klaonice. Zbog toga je napravljen plan kako da se oni oslobode, a na mjestu događaja je i Žandarmerija. Oni su oslobođeni", kažu naši izvori.

Naši sugovornici dodaju da su sudski policajci oslobođeni upadom pripadnika Žandarmerije u prostor klaonice te da je unutra uslijedio i pretres, tijekom kojeg su nađene puške.

Kopirati
Drag cursor here to close