Banja Luka

Četvorka osumnjičena za kriminal težak 1,2 milijuna KM

Saša Kondić sumnjiči se za nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2023. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka (OJT) protiv Saše Kondića, Danijela Karalića, Igora Jovanovića i Jovice Predojevića zbog sumnje da su oštetili jedno gospodarsko društvo za 1,2 milijuna KM, počinivši tom prilikom više krivičnih djela.

Ove informacije potvrđene su neslužbeno za "Nezavisne novine".

Saša Kondić sumnjiči se za nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju.

On je, kako se navodi u policijskom izvještaju u kolovozu 2020. godine, kao direktor i predsjednik Upravnog odbora jednog privrednog društva iz Banja Luke, potpisao Odluku o prodaji nekretnine, u kojoj je konstatirano da predmetna nekretnina ne čini imovinu velike vrijednosti za privredno društvo, tako da prodaja nije u nadležnosti skupštine gospodarskog društva.

"Na osnovu navedene Odluke potpisan je Ugovor o prodaji nekretnine jednom pravnom licu iz Banja Luke za 1.200.000 KM, koji iznos kupac nikada nije isplatio gospodarskom društvu. Na osnovu Rješenja Okružnog gospodarskog suda u Banja Luci u svibnju 2021. godine urađeno je vještačenje kojim je utvrđeno da je na dan potpisivanja Ugovora predmetna nekretnina predstavljala veliku vrijednosti za privredno društvo", piše u izvještaju PU Banja Luka.

S druge strane, Karalić, Jovanović i Predojević se sumnjiče za krivično djelo suizvršilaštvo.

"D.K. kao član Upravnog odbor privrednog društva, I.J. kao direktor pravnog lica i J.P. kao punomoćnik direktora pravnog lica se sumnjiče da su zajedničkim dogovorom i djelovanjem omogućili potpisivanje kupoprodajnog ugovora iako su znali da kupac neće isplatiti dogovoreni iznos novca. Ovim krivičnim djelima gospodarskom društvu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.200.000 KM", stoji u izvještaju o kome će se očitovati OJT Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close